Välkommen till

Svensk Mynthandel AB

Centralplan 3

69132 Karlskoga

mynt@svenskmynthandel.se

Tel: 0728585285

Ägare Mikael Kindahl

 

Vid leverans skickas objekten till:

Svensk Mynthandel

Box 14

69121 Karlskoga

 

Köper mynt och myntsamlingar

Året som varit

/myntsamling.jpg

Året startade med att vi köpte en väldigt stor myntsamling här i Karlskoga, men myntsamlingen kom från deras släktingar i Stockholm. Samlingen hade påbörjats redan på 1800-talet så den var över 100 år gammal. Sen hade samlingen utökats av nästa släkting som fått ärva den. Sen låg den stilla i många år tills den köpes in av oss. (Mynten på bilden är inte därifrån.)

Under den fina sommaren så besökte vi Grand hotell i Stockholm där vi träffade kunder som ville sälja och även några som ville köpa mynt. Fick ett tips om en myntsamling i Gamla stan så sökte upp ägaren till den och det slutade med att mynt för över 100000 kr köptes in där. Blev sedan utbjuden till en sommarstuga i Stockholms skärgård av en av våra stamkunder. Med allt från fika, bad, myntprat och affärer. Underbart!

Det är inte bara affärerna man minns. Det sociala runt omkring är väldigt trevligt och nyttigt. Vi är ett gäng som brukar ses på något hotell innan myntauktioner, en del myntmässor sen brukar det vara en sommarträff i Norrköping. Självklart görs ju en del affärer, men allt runt omkring är väldigt trevlig. Vi handlare och samlare är ju ganska utsprida i landet så man ses inte jätte många gånger per år.

Två enskilda köp som vi aldrig kommer glömma är köpen av 4 och 8 schilling 1715 från Wismar. Mynt som bara är kända i några få exemplar och kostade sexsiffriga belopp att köpa in.

Skrev för några dagar sen om köpet av myntsamlingen på 300 kg, inget man glömmer i första taget. 

Vi är alltid intresserade av att köpa in stora samlingar eller bättre enskilda objekt så hoppas vi hörs under 2019.

Avslutar med att bland det trevligaste som handlare är stamkunder som återkommer med att sälja eller köpa. Nu väntar inventering av lager inför årsredovisningen. Gott nytt år!

29 Dec 2018

Välkommen till

Svensk Mynthandel AB

Centralplan 3

69132 Karlskoga

mynt@svenskmynthandel.se

Tel: 0728585285

Ägare Mikael Kindahl

 

Vid leverans skickas objekten till:

Svensk Mynthandel

Box 14

69121 Karlskoga