Välkommen till

Svensk Mynthandel

Centralplan 3

69132 Karlskoga

mynt@svenskmynthandel.se

Tel: 0728585285

Ägare Mikael Kindahl

Vi finns på:

https://www.facebook.com/svenskmynthandel/

https://twitter.com/Mynthandel

https://www.instagram.com/svenskmynthandel/

 

Vårt bankgironummer 880-7992

Vid leverans skickas objekten till:

Svensk Mynthandel

Box 14

69121 Karlskoga

 

Köper mynt och myntsamlingar

Blogg

RSS

Kalmar slott

8 Sep 2023

/kalmar-slott.jpg

En bild från semestern. Har jag möjlighet så passar jag gärna på att besöka slott och äldre byggnader som har en historia att berätta. Kan verkligen rekommendera er att besöka Kalmar slott om ni har möjlighet. Helt fantastiskt! Kalmar var redan på medeltiden myntort och även på 1600-talet så präglades det mynt där. Såna mynt köper vi väldigt gärna in. Vi köper gärna in mynt som är från lite ovanligare myntorter som Åbo, Vadstena, Gripsholm, Sigtuna mm.

Myntträff

8 Sep 2023

/mynttraff.jpg

Bjuder på en bild från en myntträff i Norrköping. Trevlig kväll med mycket affärer. Härligt att myntsäsongen är igång efter semestern. Blev inget höjdar väder i sommar så tror många har tagit sig mer tid än vanligt att pyssla med sina samlingar och även de som ärft mynt kanske har haft tid att plocka ihop och göra i ordning mynten inför en försäljning. Vänd dig gärna till oss för hjälp att ta reda på mer om mynten och dess värd. Skicka några bilder så tar vi allt därifrån.

Mvh Mikael

Auktionshuset Lauritz har gått i konkurs

21 Jul 2023

Ett av Nordens största auktionshus, danska Lauritz.com, har gått i konkurs (11 juli). Totalt är Lauritz.com skyldig motsvarande 100-200 miljoner svenska kronor.

Auktionsverket Lauritz grundades i Köpenhamn redan 1885. De köpte även upp Stockholms auktionsverk 2014 men sålde det 2021 vidare som tur är.

Tyvärr kommer det bli svårt för många kunder att få ut sina pengar, Skatteverket och andra fordringsägare har högre prioritet att hämta ut pengar än auktionsverkets kunder.

Googlar man Lauritz auktion mynt som bildsök så kommer massor av mynt upp som de såld.

2021 gick Herrljunga auktionsverk AB i konkurrs så gäller att tänka sig för när man ska lämna in objekt istället för att sälja direkt. Detta kommer verkligen bli en väckarklocka för många som ska sälja objekt. 

I kungarnas fotspår

14 Jul 2023

/loka.jpg

/orebro.jpg

I helgen som var så besökte jag Loka brunn som redan på 1600-talet blev ett besöksmål för överklassen. 1761 besökte kung Adolf Fredrik Loka brunn och fick sin migrän botad. Även hans son Gustav III gjorde besök här. 

Igår blev de ett besök i Wadköping i Örebro. Här på bilden ser ni kungsstugan som fått som namn efter att hertig Karl (Karl IX) varit gäst i stugan 1580. Örebro är väl den staden vi köper in mest samlarmynt ifrån då staden tidigare haft en mynthandel i form av Almers mynthandel. På andra plats på den listan kommer huvudstaden Stockholm. För två veckor sen fick vi in en samling därifrån som legat orörd sen cirka 70-talet. Är en speciell känsla när man sitter och plockar med med såna mynt och det ligger med en lapp vart myntet är köpt och vad det kostade på den tiden.

Försöker vara lite ledig nu men svarar på mail och någon affär går att fixa via att ni skickar in objekten via posten. Ibland kommer kostnader upp som gör att något behöver säljas. I måndags hjälpte vi en kund som behövde pengar till att fixa en båt som var trasig men kan ju lika gärna vara att vitvarona går sönder eller att bilen krånglar och man behöver pengar. Så försöker hjälpa till när det behövs.

Glada sommar hälsningar/Mikael

Glad påsk!

8 Apr 2023


/dukater.jpg

Önskar alla besökare en glad påsk!

Som jag ofta skriver i blogg inlägg, vi är alltid intresserade av att köpa in bättre objekt eller samlingar!

 

Inventering pågår!

2 Jan 2023

/guldmynt-usa.jpg

År 2022 är över men bokföring måste göras klart. Så just nu är det inventering som gäller. En 1/2 dollar 1856 USAi guld är ett av alla mynt som står med på listan. God fortsättning!

Gott nytt år!

31 Dec 2022

/1626.jpg/10-mark-1626.jpg

Avslutar året med att visa ett av de mest spektakulära mynten vi sålde under året. Det är en guldklipping från Gustav II Adolf 10 mark 1626 känd i 11 exemplar. 

Vi hörs och syns 2023. Vi söker alltid efter bättre mynt att köpa in till vårt lager.

Sällsynta plåtmynt

26 Dec 2022

 

/plaat-1680.jpg/plaat-1684.jpg

 

Passar på att visa några svåra plåtmynt från 1600-talet som bara är kända i något enstaka exemplar. Plåtmynt är ett av våra favorit områden och vi är alltid intresserade av att köpa in såna. 

God jul

24 Dec 2022

/julbild-mynt.jpg

Önskar alla kunder en riktigt god jul!

Alla kunder är lika viktiga både de som säljer och de som köper ska bli nöjda när de gör affärer med oss. Bilden är från några fina mynt vi köpt under året.

Vi kommer ha semester nästa vecka från fysiska besök. Men går att nå via mail och telefon.

Vi firar denna vecka med en rekordförsäljning på 1889665 kr under denna vecka.

Vi är alltid köp starka och intresserade av bra objekt och samlingar!

Myntträff i Norrköping

4 Sep 2022

/norrkoping1.jpg

/norrkoping2.jpg

/norrkoping3.jpg

Bilder från Rogers privata myntträff i helgen. Många inköp gjordes så är mycket nöjd med kvällen. 

Affärer i Skåne

15 Jul 2022

/myntaffarer.jpg

Bilden från en hotellsvit på ett hotell i Skåne. Affärer med två kända profiler i den numismatiska världen. Nu mitt i sommaren är det lite lågsäsong för många myntsamlare. Om jag ska gissa om framtiden kommer vi få köpa in mer objekt än vanligt efter sommaren. Galna prishöjningar på allt som el,mat och drivmedel gör att man vill sälja iväg sånt som bara "ligger" i någon låda och omsätta det till pengar istället.

Myntträff

11 Mar 2022

/mynttraff.jpg

Här kommer en bild från en myntträff jag var på i Stockholm förra veckan. Skönt att myntträffar och liknade är åter efter allt med Corona. 

Fettisdagen!

1 Mar 2022

/semlor.jpg

12 februari 1771 dog Adolf Fredrik. Den berömda måltiden han åt den kvällen avslutades med att han stoppade i sig 14 stycken hetvägg som en semla kallades för då. Om det var så många är ju svårt att vet. Efter middagen kände kungen sig yr och mådde illa. Omkring klockan åtta på kvällen avled kungen. Finns självklart inga bevis för att semlorna orsakade hans död men det har blivit en känd historia som de flesta hört talas om. 

Kan passa på att berätta en anektot om ett köp av ett Adolf Fredrik mynt. Köpte för flera år sen en 1/2 dukat 1755 på en marknad i Filipstad för 16000 kr. Där var det ofta 2 st mynthandlare som brukade stå och sälja mynt. Så det har blivit en del köp där genom åren. Inte det vanligaste stället att göra inköp på.

Julkalender

8 Dec 2021

/jul2.jpg

/jul.jpg

Följ våran julkalender på Facebook Svensk Mynthandel | Facebook

11 år sen idag

19 Nov 2021

/daler.jpgFick plocka fram en väldigt gammal bild för detta inlägg. Idag är det 11 år sen sista delen av myntsamlingen från Ericsbergs slott såldes i Stockholm i lokalerna som myntkabinettet hade vid slottet. Bästa köpet för dagen blev denna Svartsjö daler som är en svår variant som inte var beskriven. Frälsarens hand är mellan 1 och 5 och är bara känd i något enstaka exemplar. Många trevliga minnen från den helgen då det blev en massa myntaffärer dagen innan auktionen oxå. Bodde på Grand hotel så på morgonen när auktionen skulle vara så satt man och tittade på slottet medans man åt frukosten sen var det bara att kliva över till auktionen. Kontakta mig gärna om ni har objekt som såldes på någon av dessa auktioner. Är väldigt intresserad att köpa in dessa mynt som ligger mig varmt om hjärtat. Maila mig på mynt@svenskmynthandel.se

 

← Äldre inlägg

 

 

Välkommen till

Svensk Mynthandel

Centralplan 3

69132 Karlskoga

mynt@svenskmynthandel.se

Tel: 0728585285

Ägare Mikael Kindahl

Vi finns på:

https://www.facebook.com/svenskmynthandel/

https://twitter.com/Mynthandel

https://www.instagram.com/svenskmynthandel/

 

Vårt bankgironummer 880-7992

Vid leverans skickas objekten till:

Svensk Mynthandel

Box 14

69121 Karlskoga